Aktuelt

Klassisk lørdag med Aarts Quartet, 21 okt kl 16:00

Aarts Quartet er en dynamisk og mangfoldig strykekvartett bestående av fire talentfulle musikere fra forskjellige deler av verden. Kvartetten, som består av Kristian Selnes, Tak Yin (Tom) Law, Mette Sørig Thomsen og Queralt Adam Colom, har en bemerkelsesverdig reise som nå tar dem helt til Norge og Trøndelag. Musikerne fant hverandre på konservatoriet i Aarhus, der deres lidenskap for klassisk musikk og ensemblespill brakte dem sammen. I 2021 startet reisen da de begynte å utforske det rike repertoaret for strykekvartett.   

Aarts Quartet har allerede deltatt i en rekke minneverdige konserter i Midtjylland, samt fått æren av å delta på masterclass med anerkjente Danish String Quartet, som regnes blant de fremste ekspertene innenfor feltet.  

Nå i oktober setter de kurs mot Norge og sin første utenlandsturnè. Med konsert på Inderøy, Okkenhaug og Kristians hjemby, Steinkjer, får de mulighet til å utveksle musikalske ideer på tvers av kulturer og grenser. 
 

Om konserten: 
Beethovens Strykekvartett op. 18 nr. 3 var den første strykekvartetten han skrev. Det kan også være grunnen til at musikken ikke klinger så dramatisk og overraskende som man gjerne forbinder med Beethoven, men heller gir sterke assosiasjoner til to andre komponister som utviklet og behersket kvartettkunsten til det fulle før ham, nemlig Haydn og Mozart. Beethoven viste med dette verket at også han kunne mestre alle datidens regler og teknikker for den krevende genren, og hvis man lytter nøye kan man i tillegg skimte noen tegn til hva fremtiden skulle bringe. 

 
Schuberts ikoniske Strykekvartett nr. 14 har fått tittelen «Døden og piken» etter 2. satsen, som består av variasjoner over et tema fra en av hans egne lieder ved samme navn. Tonespråket står i stor kontrast til Beethovens kvartett ved at den i tillegg til å ha Schuberts lyriske melodier, også bygges opp av et enormt spekter av dramatikk og dype følelser. Det er umulig å ikke se det i sammenheng med at Schubert på denne tiden led av alvorlig sykdom og innså at det begynte å nærme seg slutten. Kvartetten ble først utgitt etter hans død, men har siden blitt et av den klassiske musikkens mest velkjente verk. 

Vi inviterer til flott musikalsk opplevelse hos oss denne lørdags ettermiddagen! 😊 

Billetter (150/100) får du kjøpt hos hoopla: 

https://primstaven.hoopla.no/sales/event/3333976315

eller ved inngang 

www.primstavenantikvariat.no

www.primstaven.shop