Leirblaa og Synnøve Plassen /Bendik Qvam duo – dobbelkonsert

  • Date 23. april 2024
  • Time 20:00-23:00
  • Location Primstaven bok & antikvariat

Visejazzkvartetten Leirblaa og folkemusikkduoen Synnøve Plassen/Bendik Qvam gjør denne våren en splitt-turné i Trøndelag og Innlandet. Publikum vil få høre Leirblaas nyeste prosjekt “Drømmesky” og Plassen/Qvams fremføringer av folkemusikk fra Nord-Østerdalen og Trøndelag. Kveldens konsert blir et spennende møte mellom folkemusikk, improvisasjon, akustiske instrumenter og elektroniske elementer, tekster på norsk og ordløs sang.

//

Leirblaa
Leirblaa er en visejazzkvartett som begynte å spille sammen i 2018, tidlig etter studiestart på NTNU Jazzlinja. I 2022 kom debutalbumet “Sirkel” på Particular Recordings Collective. På vårens turné skal Leirblaa fremføre ny musikk med tittelen “Drømmesky”. Tematisk utforsker prosjektet spennet mellom fremmedgjøring og håp, og ser mot “drømmeskyen”; et virvar av kreativitet, fantasi og drømmer. Musikken blander tekster på Trondheimsdialekt og elektronikk med de akustiske instrumentene.

Jakob Nordli Leirvik – sang, elektronikk, tekst, komposisjon
Jenny Frøysa – barytonsaxofon, bassklarinett, elektronikk
Amund Storløkken Åse – vibrafon, klokkespill, mellotron
August Glännestrand – trommer, elektronikk

//

Plassen/Qvam
Synnøve Plassen og Bendik Qvam er en folkemusikkduo som har jobbet sammen i snart 10 år. De møttes på allerede på videregående, og har siden da spilt konserter i store deler av landet. Begge to har bemerket seg som sterke tradisjonsbærere innen både folkesang og bukkehorn, og begge har vært norgesmestere i folkemusikk innenfor sine instrumenter. De har de siste årene gitt hver sine soloalbum, som har bestått av folkemusikk hovedsakelig fra Østerdalen. Plassen ble nominert til spellemannsprisen og vant folkelarmprisen for beste soloalbum for plata “Hjemve” i 2022. På denne turneen tar de med seg folkemusikk i ny drakt med fengende gitarriff, nydelige bukkehorntoner, folkesang, slåttetralling og sirlig fløytespill. Duoen planlegger å spille inn og gi ut et etterlengtet album i løpet av 2024.

Synnøve Plassen – sang, lyre
Bendik Qvam – gitar, bukkehorn, fløyte

Inngangsbillett 280/140- betales på vipps i døra

Foto: Live Henriette Harestad Almvik/Ida Kampenhaug