Torstein Andersen: “Tidsnok kan det bli for sent”

  • Date 13. mai 2023
  • Time 16:00 – 18:00

Bli med skuespiller Torstein Andersen inn i høvdingen ERIK BYE sitt rike som har fått tittelen: Tidsnok kan det bli for sent.

Han var Norges mest prisbelønnede radio- og fjernsynsmedarbeider. Han vant et stort publikum med sine populære og engasjerte underholdningsprogrammer og reportasjer. Også som forfatter og visekunstner oppnådde han stor popularitet.

Et dusin bøker ble det – både diktsamlinger, biografier, reportasjebøker og essaysamlinger. Flere av dem er prisbelønnet og oversatt til engelsk. Han gjorde en rekke plateinnspillinger, og flere av dem er hedret med Spellemannprisen.

Engasjement preget Erik Bye i et langt, sterkt og begivenhetsrikt liv, og det var naturlig at han interesserte seg for aktuelle samfunnsproblemer og tok klare standpunkter i saker hvor meningene kunne stå steilt mot hverandre, som for eksempel i debattene omkring norsk medlemskap i EU. Han var også aktiv i kampen mot atomvåpen, mot rasisme og antisemittisme og nynazisme. Men som den profesjonelle mediemann blandet han aldri kortene; som programleder i NRK var han alltid objektiv.

Billetter: Hoopla: https://primstaven.hoopla.no/sales/event/t-and-110323 eller ved inngang