Aktuelt

Desember

God desember og adventstid!💖Desember har fått navnet sitt etter decem, som betyr ti på latin, fordi måneden var den tiende i den romerske kalenderen. Våre norrøne forfedre kalte måneden ‘Ylir’ og ‘Julmåned’, og ingen annen måned i året har så mange gamle skikker og tradisjoner knyttet til seg som den. I mørketida, lenge før vi fikk strøm og lys i lampene, samlet folk seg rundt lyset fra ildstedet og fortalte om møter med nisser, huldrer og troll. I det flakkende lyset fra ilden, tok skyggene form og skapte perfekte kulisser til de eldgamle, mytiske historiene. Ganske fjernt fra vår travle tid kanskje, men vi vil allikevel forsøke å bidra til å holde noe av denne tradisjonen videre. Gjennom hele julemåneden, på de gamle merkedagene, vil vi servere deg smakebiter fra denne gamle sagntradisjonen, og vi skal hilse på spøkelser og troll, nisser og haugkaller, – ja, til og med åsgårdsreia!!😉Velkommen til å følge oss! 💖

Ill: Irina Maria Larsen

Besøk oss også gjerne på Inderøya, vi har masse spennende bøker og julegaver!

Eller i vår nettbutikk: www.primstaven.shop

www.primstavenantikvariat.no

www.primstaven.shop